Eerst Kwartels dan kippen houden

January 11th, 2012 by elisa Leave a reply »

Eerst kwartels dan kippen houden?


 

IMG_3523

Kippen houden. Om te beginnen kan je misschien eerst kwartels houden. Inplaats van kippen houden. De kwartels zijn wat kleiner. De kwartel haantjes zijn minder luid. Je hebt minder werk aan een kwartels dan aan een kippen. Vooral als je zier kippen gaat houden met grote kuiven zoals Hollandse kuifhoenders. De kuifhoenders ga je af en toe de kuiven moeten wassen als die vies zijn of de kuifveren die het zicht van de kippen belemmeren moeten knippen.

IMG_3530 IMG_3526
 Japanse Kwartels

 

Inplaats van kippen houden kan  je ook kwartels houden!

Grootte van de grondkwartel is 18 cm
Ze komen in verschillende kleuren zoal : wildkleur, bruin pastel wild, bruin wild, crème wild, donker wild, geel wild, getekend bont, pastel wild, wit, zilver wild

 

Broedduur Japanse kwartel  16 tot 18 dagen

De Japanse kwartel wordt  om zijn vlees of eieren gehouden. De gespikkelde eitjes zie je vaak terug in paasbloemstukken maar worden ook geserveerd als delicatesse. De kwartel is ideaal voor beginners. Zijn karakter is erg rustig en de vogel kan redelijk tam worden. Met zijn achttien centimeter is het de grootste grondkwartel.

 

IMG_3532 IMG_3531

 

Omdat de hanen in het broedseizoen nogal fel reageren op de hennen is het in sommige gevallen slim om meerdere hennen bij een haan te plaatsen, al zijn er haantjes die geen extra hennen dulden. Meerdere hanen bij elkaar loopt veelal uit op gevechten en gewonde of zelfs dode kwartels. De Japanse kwartel legt veel eieren, maar broed deze zelden uit. Hou je dus een haantje erbij dan is de kans op kuikens klein. Wil je toch wat kleine kwarteltjes hebben dan kunnen de bevruchte eieren in een broedmachine of onder een krielkip uitgebroed. Kwartel eieren zijn heel erg gezond en lekker in een salade!

Kippen houden blokhut-arch wilgen-loopbrug
 Klik hier Blokhut arch  Klik hier Flexibele loopbrug

 

Blokhut arch of Flexibele loopbrug voor konijnen schuilen kwartels

graag in en leggen daar hun eieren!

 

Je kan een kippenhok gebruiken voor je kwartel of een konijnenhok. Je kan ook een rennetje voor ze bouwen  of kopen. Je doet  een grote bloempot er in waarin ze kunnen schuilen en hun eitjes in leggen. Je kan ook een konijnen blokhut  arch in hun rennetje doen of een Flexibele loopbrug zodat ze kunnen schuilen of hun eitjes in kunnen leggen. Als je kwartels gaat houden koop het liefs Japanse kwartels. Als je kippen gaat houden lees ook: Welke kippenras past bij jou?

 

Voer hopper geschikt voor kippen en kwartels

 

kippen-voer hopper kippen-voer hopper kippen-voer hopper
Klik hier voerhopper 6kg Klik hier voerhopper 1kg Klik hier voerhopper 3kg

 

Voeding Kwartels

Kwartels eten eigelijk alles wat kippen eten, ook incecten. Er is wel speciaal voer voor kwartels te koop maar je kan je kwartels ook gemengd graan geven graszaden verkrijgbaar in winkels mais, noem het maar op ze eten het!

kippen-garvoalfa kippen-onderhoudskorrel-
Klik hier Alvamix Klik hier Multimix krielkip

 

Alva mix of Multimix krielkip, onderhoudskorrels sierhoender of

volledigdiervoer voor pluimvee zijn geschikt voor kwartels

 

 

Alvamix. Volledig kippenvoer met zaden, vlokreeftjes, groente en grit ook geschikt voor kwartels.
Alfamix kippen is een bont mengsel dat met recht premium kippenvoer genoemd mag worden. Naast hoogwaardige 3mm korrels bestaat dit voer uit hele en gebroken zaden van hoge kwaliteit, waaronder gebroken La Plata mais. Aan alfamix kippen zijn gedroogde vlokreeftjes toegevoegd. Deze zijn voor de kippen een ware traktatie en zorgen tevens voor dierlijk eiwit. Een kip of kwartel die eenmaal alfamix kippen heeft gekregen, wil niets anders meer.

kippen-onderhoudskorrel- kippengrit-maagkiezen-hollanddiervoeders-240x240
Klik hier Onderhoudskorrel sierhoenders Klik hier kippengrit

 

Onderhoudsvoer voor sierpluimvee

Sierhoendervoer, Gallus 3, is het onderhoudsvoer voor sierpluimvee, U kunt het voeren aan fazanten, pouwen, sierkippen, Kwartels etc
Inhoud: 4 Kilogram
Voedingadvies: Volledig diervoeding voor sierpluimvee.

 

Kippengrit voor uw kwartels

Een kwartel of sierhoender  heeft, net als andere vogels, eigenlijk twee magen. Een kliermaag en een spiermaag. De zaden die opgegeten worden, komen eerst in de kliermaag waar ze enigszins week gemaakt worden en daarna gaan ze naar de spiermaag. In de spiermaag moeten de zaden fijngemalen worden zodat de voedingsstoffen in de darmen opgenomen kunnen worden. Dat fijnmalen gebeurt met behulp van kleine steentjes die permanent in de spiermaag aanwezig zijn. Geef uw kwartel of kip of sierhoender maagkiezel: daarmee komen er als het ware kleine molensteentjes in de spiermaag terecht die het voedsel fijnmalen. Door grit  krijgt uw kwartel of kip voldoende mineralen en de benodigde kalk binnen. Kalk is nodig voor de eierschaalvorming, een goed beendergestel en een goede gezondheid.

kippen houden kippen houden

 

Bajonet Drinker geschikt voor kippen en kwartels

 

Klik hier bajonetdrinker 1,5 l Klik hier bajonetdrinker 3 l Klik hier Bajonet drinker 6 l

 

kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.