Bloedluis en vleerluis bij kippen

November 29th, 2016 by elisa Leave a reply »

Bloedluis en vleerluis bij kippen.

Bloedluis en vleerluis bij kippen. Hoe herken je het bij een kip?

Als de kippen onophoudelijk met de snavel in hun verenkleed wroeten, vooral bij de buik, hebben ze meestal bloedluizen.

Bloedluis bij kippen |Wat te doen als je het nog niet zeker weet?

Ben je nog niet zeker of er bloedluis in het spel is? Pak met je hand de stok waarop de kippen ‘s nachts zitten vast. Het dragen van een handschoen is aan te bevelen. Kijk daarna naar je hand. Als die vol met bloed zit, dan hoef je niet meer te twijfelen. Dat bloed komt namelijk van de bloedluizen die zich vol hebben gezogen met het bloed van de kippen.

Mest-krabber schraapmessen

Mest krabber

Schraapmes 25cm

 

In welke periodes van het jaar komt bloedluis of vleerluis het meest voor?

In de warme periode van de zomer komen de bloedluizen het meest voor. Ook al maak je de kippenhokken regelmatig schoon, kan het gebeuren dat de kippen toch bloedluizen hebben.

 

finecto finectopl
Finecto tegen bloedluis Finecto

Finecto is ook een effectief middel om bloedluis bij kippen te bestrijden

Finecto is ook effectief middel om bloedluis bij kippen te bestrijden. Finecto dood zowel volwassen bloedluizen als bloedluizen in het larve stadium aan. Een bloedluis die aanraking komt met Finecto + droogt uit en sterft. Finecto wordt aangebracht op het kippenverblijf met een vernevelaar. Behandeld materiaal slaat wit uit, waardoor goed te zien is of je plekken gemist hebt.

Biosol is ook een effectief middel om bloedluis bij kippen te bestrijden

Biosil is een vloeistof die kan worden aangebracht op het oppervlak van een verblijf. Dit kun je makkelijk doen met een goede vernevelaar. Met een kwastje kun je Biosil ook aanbrengen in kieren en andere moeilijk bereikbare plekken. Bloedluizen sterven af wanneer zij in contact komen met Biosil of Finecto.

Klik hier voor medicijnen zoals: Bloedluis, Coccidiose, Snot, Diarree, Ontwormen,Vitamines,Verenpikken, diversen Ongediertebestrijding en Ontsmettingsmiddelen.

 

kip04

Bloedluis vleerluis bestrijding

Maak vooraf het verblijf schoon, wanden en zitstokken. Vloeibaar bestrijdingmiddelen kunt u aanbrengen met een kwast of handspuit. Behandel alle delen van het verblijf, zitstokken, wanden, nesten en nestmateriaal, spleten en naden grondig. Na het gebruik de behandelde onderdelen goed laten drogen, vooral aardewerk. Niet toepassen op materiaal of onderdelen van plastic.

Klik hier voor alle bloedluis producten van Finecto tegen Bloedluis en Vleerluis

 

hen-kip

 

Hoe weet u dat uw kippen vleerluis hebben?

Door te kijken aan de achterkant van de kip weet je of de kip vleerluis heeft. Er zat poep op de kont, een dergelijke vieze kont betekend nagenoeg altijd Veerluis. De kip heb ik uit het hok gehaald, en goed op de huid gezocht. En ja, daar liepen heel kleine, bijna transparante diertjes. Op onderstaande foto is het sterk uitvergroot. Doe latex handschoenen aan en was het poep met warm water gemengd met dettol.

Vergeet het hok niet te ontsmetten met bijvoorbeeld Finecto of  Biosol

Klik hier voor  het bestrijdingsmiddel Finecto

 

Bloedluis Vleerluis

 

gebruik Picosan-Trockenbad op uw pluimvee en ook in het hok tegen ongedierten.

Bestrijd lastige ectoparasieten in hokken en op het pluimvee met Picosan – Droogbad. Picosan houd kippen en ander pluimvee vrij van ongedierte .
Bestrijd op natuurlijke wijze ectoparasieten.Te gebruiken in de hokken en op het pluimvee. Het neemt het vocht weg waardoor gelede dieren het moeilijk krijgen. Het werkt als bescherming voor de dieren zelf tegen vlooien, luizen en mijten.

picosan-droogbad-klaus nestkruiden
Picosan – Droogbad Nest kruiden

Picosan droogbad neemt het vocht bij de gelede dieren weg. Hierdoor wordt het microklimaat voor de gelede dieren levensbedreigend. Gebruik hierom altijd Picosan in het hok als stofbad. Picosan is te gebruiken op de bodembedekking van het nachthok, in de legnesten, in het zandbad voor de kippen.

 

witte-kip

 Nestkruiden geven een frisse en sterkte geur af, die de bloedluizen zoveel mogelijk proberen te vermijden.

Nestkruiden hebben een vergelijkbare werking als tabakstelen. Nestkruiden geven een frisse en sterkte geur af, die de bloedluizen zoveel mogelijk proberen te vermijden.

 

Nestkruiden| Kippen houden Tabakstelen| kippen houden
Nestkruiden Tabakstelen

Tabakstelen tegen bloedluis of vleerluis

De bodem van het verblijf, alsmede het legnest van de kippen, kan worden bedekt met tabakstelen.. Bloedluizen houden niet van de geurvan de tabakstelen. Hierdoor blijven de bloedluizen op afstand en kunnen zij de kippen niet bereiken.

Koudijs Luis worden aangebracht in de nek en dood ongedierte

Bij kippen met bloedluis kunnen twee druppels Koudijs Luis worden aangebracht in de nek. Het middel doodt alle parasieten, mijten en luizen gedurende vier tot zes weken. Koudijs luis/worm of
U-3 spray en poeder

 

bloedluis-poeder koudijs-luis
U-3 spray en poeder Koudijs Luis en worm

Tijdens de rui zijn de kippen vatbaar voor het vatten van kou.
Klik hier om uw kippen optimaal te beschermen tegen ziekten.
Geef uw kippen tijdens de Rui of het gehele jaar door vitamines!

 

kippe-acht

 

Wilt u zelf een kippenhok, hondenhok, konijnenhok of een schuur bouwen? Klik hier voor de Bouwtekeningen

 

 

CONTACT FORMULIER

Heeft u vragen? Vul dit formulier in en wij sturen u een bericht. LET OP: check uw spambox voor het antwoord, als u geen bericht van ons ziet.

LET OP: kijk ook in de spambox!!

kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.