Coccidiose of gewoon diarree

November 30th, 2016 by elisa Leave a reply »

Coccidiose of gewoon diarree door verkeerde voeding

Coccidiose

Diarree bij kippen is vaak het gevolg van verkeerd voeren. Verlepte sla of andere groenten doet uw kippen geen goed. Wat u ook voert aan extra’s, het moet zo vers en fris zijn, dat u het zelf ook nog wel op zou durven eten. Voer geen gekruide rijst (nasi) of andere gekruide of gezouten gerechten. Voer ook niet teveel (vers) brood, u kunt brood snel oud maken door het even in de oven te doen. Kippen die teveel brood eten krijgen diarree.

Coccidiose |Kippen houden

Coccidiosis of niet?

Teveel vers brood veroorzaakt diarree. Diarree is ook een symptoom van verschillende andere ziekten zoals Coccidiosis, Pseudo-vogelpest of Salmonella. Weet u zeker dat er niet verkeerd gevoerd is, dan zijn de kippen dus ziek!

ropapoultrycomplete koudijs
Voorkom  diarree Coccidiose

Voorkom diarree met RopaPoultry complete

RopaPoultry complete is het middel voor gezonde darmflora. Het 100% natuurlijke product heeft een zeer positieve werking op het darmstelsel en eierproductie. Zorgt voor gezonde darmflora, Minder stank door de drogere ontlasting, Verbeterende werking op het immuunsysteem. De kippen geven kwalitatief betere en meer eieren.

Coccidiose bij Kippen

Coccidiose is een veel voorkomende ziekte die bij kippen van alle leeftijden kan voorkomen. Deze kippen ziekte komt het  frequentst bij jonge kippen of kuikens voor, en dan voornamelijk in de zomerperiode.

Waardoor wordt Coccidiose veroorzaakt?

Coccidiose wordt veroorzaakt door parasieten, die niet alleen bij kippen voorkomen, maar ook bij de duiven, konijnen en kalkoenen. Toch kan de ziekte niet zomaar overgaan van een kip op een kalkoen, Coccidiose is namelijk een soortgebonden ziekte.
kip-al

Wat zijn Cocciden en waar leven ze?

Cocciden zijn microscopisch kleine, eencellige parasieten die het darmstelsel en de lever van kippen (en andere dieren) aantasten. Cocciden zijn de meest voorkomende parasieten in het darmstelsel van een kip en een veel voorkomende oorzaak van ziekte.

Coccidiose voorkomen

Het voorkomen is helaas niet mogelijk. De kans op Coccidiose verkleinen wel. De bacteriën van Coccidiose gedijen of vermeerderen het beste in een vochtige omgeving. Zorg er daarom voor dat het hok schoon en droog is let op lekkende drinkbakken. Ook is het verstandig om niet te veel kippen in één hok te plaatsen want de besmetting gaat via de ontlasting. Het verstandig ervoor te zorgen dat er geen ontlasting in het voer en drinkwater zit.

kippen

Klik hier voor medicijnen zoals: Bloedluis, Coccidiose, Snot, Diarree, Ontwormen,Vitamines,Verenpikken,diversen Ongediertebestrijding en Ontsmettingsmiddelen.

Wat zijn de symptomen van Coccidiose?

Coccidiose wordt getypeerd door de herkenbare bolle houding (vleugels laag, borst hoog) die besmette kippen aanhouden, met daarnaast regelmatig bloederige of slijmerige ontlasting. Bij een besmetting zullen de jonge dieren vrij snel achteruitgaan doordat ze nauwelijks eten. Vermageren en sterfte.

Door welke omstandigheden kunnen kippen coccidiose op lopen

Coccidiose kan optreden na weersveranderingen, omgevingsveranderingen, een lange autorit, een zeer vieze kooi of bij koorts. In het algemeen wordt het darmkanaal het eerst aangetast, wat in milde gevallen resulteert in diarree. In ernstige gevallen is de ontlasting waterig, en kan er zelfs bloed in de ontlasting voorkomen. De kip droogt hierdoor snel uit, verliest gewicht, wordt lusteloos en wil niet meer eten en/of drinken.

Hoe verspreid coccidiose zich?

De verspreiding van Coccidiose gebeurd ook door de natte plekken rondom de drinkbak. Deze moeten daarom te allen tijden voorkomen worden. Een drinkbak dat lekt moet vervangen worden. Via de ontlasting wordt het ook verspreid.

Coccidiose |Kippen houden

Door een vies verblijf kunnen kippen ook ziek worden. Reinig het verblijf van uw dieren regelmatig.

koudijs-eucalyptus reiniging-hamilat
Reinigingsmiddel Koudijs Reinigingsmiddel Halamid

Waarom Halamid-d?

Halamid-d is een krachtig desinfectiemiddel waarvan is bewezen dat het ziektes tegen gaat. Te gebruiken voor hokken, laarzen en broedmachines.
Het dood ongewenste bacteriën (excl. mycobacteriën en bacteriesporen)Het is een Universeel desinfectiemiddel tegen ongewenste micro-organismen dus Breed inzetbaar.
Halamid-d is een wettelijk toegestaan bestrijdingsmiddel voor bacteriën (excl. mycobacteriën en bacteriesporen), het virus van de ziekte van Aujeszky, het mond en klauwzeervirus alsmede het klassieke en Afrikaanse varkenspestvirus.

Waarvoor is Halamid-d het goed voor te gebruiken ?

Dierenverblijven en kooien met bijbehorende ruimtes
Transportkooien voor dieren
Schoeisel en gereedschap dat wordt ingezet in bovengenoemde ruimtes
Aardappelkisten en fruit
Apparatuur ten behoeve van de teelt, verwerkingen opslag van aardappelen.Een verpakking bevat genoeg om 5L ontsmettingsmiddel aan te makken voor hokken & kooien en 2,5 L voor transport middelen.
Inhoud: 50gram

Klik hier voor ontsmettingsmiddelen
KLik hier Schoonmaakmiddelen zoals mestkrabers

 

Omega 0lie| Kippen houden Appelazijn| Kippen houden
Natuurlijke
ondersteuning
Natuurlijke
ondersteuning

 

 konijnen-boerd

 

Klik hier voor medicijnen zoals: Bloedluis, Coccidiose, Snot, Diarree, Ontwormen,Vitamines,Verenpikken, diversen Ongediertebestrijding en Ontsmettingsmiddelen.

 

 

Coccidiose |Kippen houden

Wat te doen als er sprake is van Coccidiose?

Is er sprake van Coccidiose dan moet zowel het binnenverblijf als de ren worden behandeld. Hygiëne in de ren is heel belangrijk. Ook kan men de bovenlaag van de grond verwijderen en vervangen door een nieuwe laag.

koudijs |Coccidiose |Kippen houden Ropapoultry complete Diaree| Kippen houden
Anti-Coccidiose van Koudijs Voorkom diarree

Geef Koudijs tegen Coccidiosis

Anti-Coccidiose van Koudijs kunt u gebruiken ter voorkoming van Coccidiose en om Coccidiose te behandelen. Geschikt voor pluimvee, duiven en knaagdieren. Het is zeer geschikt voor jonge kuikens en konijnen na het spenen. Het is een homeopathisch geneesmiddel.
Gebruik Koudijs anti-coccidiose om coccidiose bij kippen, kuikens, ander pluimvee en konijnen tegen te gaan. Verander de dosis om te voorkomen of de ziekte te behandelen.

 

Coccidiose |Kippen houden

 Ademhalingsmoeilijkheden en luchtwegproblemen behandelen

Gebruik Koudijs Ornipar om snot, ademhalingsmoeilijkheden en luchtwegproblemen bij pluimvee, vogels, duiven en konijnen te behandelen. Dit middel werkt tegen snot, ademhalings- en luchtweg problemen. Het is geschikt voor pluimvee, vogels, duiven en konijnen. Het is gemakkelijk aan het drinkwater toe te voegen en ideaal om uw dieren ziektevrij de tentoonstelling door te laten komen.

Heeft u hiervoor een recept van de dierenarts nodig?

Ornipar van Koudijs is een homeopathisch diergeneesmiddel dat vrij is gesteld van registratieplicht. U kunt het daarom gebruiken zonder recept van de dierenarts . Geef Ornipar van Koudijs voor een stressvolle gebeurtenis (zoals een tentoonstelling) en uw dieren hebben nergens last van.

Klik hier voor medicijnen zoals: Bloedluis, Coccidiose, Snot, Diarree, Ontwormen,Vitamines,Verenpikken, diversen Ongediertebestrijding en Ontsmettingsmiddelen.

 

Coccidiose |Kippen houden

 

CONTACT FORMULIER

Heeft u vragen? Vul dit formulier in en wij sturen u een bericht. LET OP: check uw spambox voor het antwoord, als u geen bericht van ons ziet.

LET OP: kijk ook in de spambox!!

 

Kippen houden
Kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.