Kippen houden in de tuin

Kippen houden

Kippen houden in de tuin



Kippen houden in de tuin. Het is heel erg leuk kippen te houden in je tuin, het maakt nou niet uit of je een grote of kleine tuin hebt. Denk aan de verse eieren die je elke dag in de nest hebt liggen. Als je van plan bent kippen te houden, moet je wel rekening houden met het feit dat je tijd moet vrij maken om voor je kippen te zorgen. Dat doe je in ruil voor de heerlijke eieren die je elke ochtend in het nest hebt liggen.

Voordat je begint lees artikelen over kippen houden.

Hoe verzorg je een kip of kippen?
Wat te doen bij ziekte?
Wat eten ze?
Waar koop ik kippenvoer?
Welk ras moet ik kiezen?
Krielkippen of een groot ras?
Stel je zelf de vraag heb ik wel genoeg tijd?

Ga je Kippen houden? Om het makkelijk te maken voor je zelf schaf een kippengids aan.

De Kippengids is ontworpen voor zij die alleen een bouwtekening van een kippenhok nodig hebben. Het is voor hen die wel of niet ervaring hebben in het klussen. Bouw een goede kippenhok, een kippenhok zonder naden en kieren.
Bouw zelf een kippenhok, hondenhok, konijnenhok of Schuur Klik hier voor meer dan 10.00 Bouwtekeningen.

 

Als je al een kippenhok hebt is het nu tijd om de andere hoognodige producten aan te schaffen.

Koop medicijnen, reiniging en ontsmettingsmiddelen en kippenvoer Zorg voor een medicijn kast met medicijnen voor je kippen ingeval ze ziek worden. Kippen brengen naar een dieren arts is erg duur. Je koopt dan liever de medicijnen bij een dierenwinkel. Hier kan je de hoognodige medicijnen en reinigingsmiddelen aanschaffen. Het is goed een middel tegen bloedluis, snot, Wormmiddelen en medicijn tegen diarree in huis te hebben.

zieke-kip

Hoe weet je dat een kip ziek is?

Heel vaak komt het voor dat er een kip ziek wordt. Aan het gedrag van de kip weet je dat er iets aan de hand is. De kip verlaat het nest niet of het zit op 1 plekje in de ren. De kip loopt heel traag met gepofte veren, de kip ziet er dan dik uit. Een kip die diarree heeft kan ook ziek zijn. Soms weer niet, het ligt dan aan de voeding. lees meer over de verschillende kippen ziekten. De kippen kunnen plotseling ziek worden door wormen, zeker als ze al verzwakt zijn door bijvoorbeeld de rui. Meestal gaat het echter geleidelijk.

kippen-7

Hoe weet je dat een kip wormen heeft?

Of een kip wormen heeft is te herkennen aan een scherp borstbeen, hier horen spieren omheen te zitten; is het borstbeen heel scherp te voelen, dan kan je gerust een wormkuur geven. Het leggen van eieren van de hennen vermindert ook. De koppen verbleken ook bij kippen die wormen hebben. Lees meer….

Wat is gaapziekte en hoe voorkomen ?

De kippen lijken de hele tijd te gapen. Dat wordt veroorzaakt door wormpjes in de luchtpijp. Gaapziekte wordt veroorzaakt door de gaapworm, een parasitaire worm, die zich in de luchtpijp van gevogelte hecht. Hier nemen ze bloed en lymfevocht op uit de wand van de luchtpijp door hun tanden in de wand te haken. Het kom niet alleen voor bij kippen, maar zou bij vrijwel elke vogelsoort voor kunnen komen. Mensen zijn er minder vatbaar voor, omdat het menselijk lichaam de wormen sneller uit het systeem wegwerkt dan kippen. Lees meer…

Coccidiose of gewoon diarree?

Diarree bij kippen is vaak het gevolg van verkeerd voeren. Verlepte sla of andere groenten doet uw kippen geen goed. Wat je ook voert aan extra’s, het moet zo vers en fris mogelijk zijn. Voer geen gekruide rijst (nasi) of andere gekruide of gezouten gerechten. Voer ook niet teveel (vers) brood, je kunt brood snel oud maken door het even in de oven te doen. Kippen die teveel brood eten krijgen diarree. Teveel vers brood veroorzaakt diarree. Diarree is ook een symptoom van verschillende andere ziekten zoals Coccidiosis, Pseudo-vogelpest of Salmonella. Weet u zeker dat er niet verkeerd gevoerd is, dan zijn de kippen dus ziek! Lees meer…

Kippen houden Bloedluis of Vleerluis bij kippen

Als de kippen onophoudelijk met de snavel in hun verenkleed wroeten, vooral bij de buik, hebben ze meestal bloedluizen. Ben je nog niet zeker of er bloedluis in het spel is? Pak met je hand de stok waarop de kippen ‘s nachts zitten vast. Het dragen van een handschoen is aan te bevelen. Kijk daarna naar je hand. Als die vol met bloed zit, dan hoef je niet meer te twijfelen. Dat bloed komt namelijk van de bloedluizen die zich vol hebben gezogen met het bloed van de kippen. In de warme periode van de zomer komen de bloedluizen het meest voor. Ook al maak je de kippenhokken regelmatig schoon, kan het gebeuren dat de kippen toch bloedluizen hebben.
Lees meer …

finecto finectopl
Finecto tegen bloedluis Finecto

Trilziekte of Aviaire Encephalomyelitis (AE) bij jonge kuikens

Verschijnselen van trilziekte zijn het constant trillen. De kuikens liggen op de zij en hebben ook verlammingsverschijnselen en dwangbewegingen. De sterfte is als gevolg van uitputting. De kuikens kunnen niet genoeg eten en drinken omdat ze aan het trillen zijn. Dieren ouder dan twee weken hebben leeftijdsresistentie voor de hiervoor beschreven symptomen.
Trilziekte wordt veroorzaakt door een Picornavirus. Na besmetting vermeerdert het virus zich in het darmslijmvlies van de dunne darm. Daarna verspreidt het virus zich via de bloedbaan door het hele lichaam. Het virus komt terecht in lever, milt, nier, pancreas, en uiteindelijk ook in de skeletspieren en het centrale zenuwstelsel van uw kip of kuiken Lees meer …

Trilziekte | kippen houden

Kippen houden Kippen in de rui

De rui is een jaarlijks terugkerende vernieuwing van het gevederte. De ren zit dan vol veren die zijn uitgevallen en natuurlijk zijn er andere veren in de plaats gegroeid. De rui duurt ongeveer vier tot acht weken, maar kan bij vroeg ruiende dieren maandenlang aanhouden.Tijdens de rui stoppen de kippen meestal met het leggen van eieren. Het door leggen tijdens de rui  vertraagt de voltrekking van dit proces.
De meeste hennen zullen min of meer leggen gedurende het eerste gedeelte van de rui. Zodra  de nieuwe veren beginnen te groeien, houdt de hen geheel op met leggen lees meer …

Waarom moet je Reiniging en ontsmettingsmiddelen ook in huis hebben ?

De kippenhok moet regelmatig schoongemaakt worden zodat de kippen niet ziek worden. Halamid-d is een krachtig desinfectiemiddel waarvan is bewezen dat het ziektes tegen gaat. Het is te gebruiken voor hokken, laarzen en broedmachines. Het doodt ongewenste bacteriën (excl. mycobacteriën en bacteriesporen) Het is een universeel desinfectiemiddel tegen ongewenste micro-organismen dus het is breed inzetbaar. Het virus van de ziekte van Aujeszky, het mond en klauwzeervirus alsmede het klassieke en Afrikaanse varkenspestvirus wordt hier mee ook gedood. Meer reinigingsmiddelen ….

cid reiniging-hamilat
Ontsmettigsmiddel
CID 20
Ontsmettngsmiddel

Kippen houden>>Koudijs eucalyptus reiniger

Het hok hieronder moet hoognodig schoon gemaakt worden. Het kan bijvoorbeeld met Koudijs eucalyptus reiniger. Koudijs eucalyptus reiniger is een goede reiniger voor dierenhokken en kooien. U gebruikt het voor de wanden, bodem en bijvoorbeeld de eet en drinkbakken. De eucalyptus reiniger is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mensen en dieren. Ook kunt het in het badwater van vogels gebruiken.

Dit hok hierboven ziet er erg vies uit. Je hebt hiervoor een Schraapmes nodig en natuurlijk ook reinigingsmiddelen.

Klik hier voor het heel assortiment ontsmettingsmiddelen

De eucalyptus reiniger is ook te gebruiken in een sprayflacon. Het verwijdert oliedelen van besmeurde vogels en dieren en uitwerpselen en ander hardnekkig vuil. En als u het heel erg lekker vindt ruiken kunt u het ook gebruiken voor de eigen schoonmaak! Lees meer ….

Dit hok hierboven ziet er erg vies uit. U heeft hiervoor een Schraapmes nodig en natuurlijk ook reinigingsmiddelen.

Mest-krabber schraapmessen

Mest krabber

Schraapmes 25cm

Kalkpoot of Kalkpootmeit bij kippen

Kalkpoot word veroorzaakt door de kalkpootmijt (Cnemidocoptes mutans). De kalkpootmijt is een kleine mijt die je met het blote oog niet kan zien. De mijt leeft tussen de pootschubben, waardoor de schubben open gaan staan. Beginnende kalkpoten kan je herkennen aan de openstaande pootschubben. Bij verder gevorderde kalkpoten ontstaat er een wit/grijze kalkachtige aanslag op de poten. De uitwerpselen van deze mijt zorgen voor de wit/grijze aanslag op de poten van de kip. lees meer…

zieke-kip

Lees meer over Kalkpoot | Kalkpootmijt

Als het borstbeen scherp aanvoelt heeft de kip wormen, en is de kip al een tijdje ziek. lees meer over symptomen van en Wormen bij kippen bestrijden

knoflook-vitamine wormmiddel
Garlic Allicin Beopar wormmiddel
100ml

Koudijs Garlic Allicin is een multifunctionele aanpak voor optimale gezondheidsbevordering, vitaliteit en conditie van uw dieren. Garlic Allicin is 100% natuurlijke Europese knoflook en zorgt voor een goede vertering, stofwisseling en bloedcirculatie, alsook voor gezonde ademhalingswegen. Garlic Allicin bevat Allicine dat van nature ondersteuning biedt aan de darmflora en verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën. Probeer het eens! Garlic Allicin

kippen22

Koop ook vitamines als u denkt dat het nodig is, en natuurlijk ook reiniging en ontsmettingsmiddelen.

Life Guard Appelazijn is een natuurlijk aanvullend diervoeder voor pluimvee. Appelazijn draagt bij aan de ondersteuning van de gezondheid van het dier. Life Guard Appelazijn zorgt voor het behoud van de vitaliteit en een mooi verendek. Life Guard Appelazijn is rijk aan vitaminen en mineralen en wordt veelal toegediend voor de algemene conditie en weerstand van pluimvee. Meer …

omega0lie appelazijn
Natuurlijke ondersteuning
van de gezondheid
Natuurlijke ondersteuning
van de gezondheid

Life Guard Omega Olie is een natuurlijk aanvullend diervoeder voor pluimvee. De samenstelling van 3 plantaardige oliën (sojaolie, lijnzaadolie en hennepolie) geeft ondersteuning aan de algemene gezondheid en zorgt voor een glanzend verendek. Daarnaast voorziet Life Guard Omega Olie het pluimvee van de dagelijkse behoefte aan omega-3, -6 en -9 vetzuren. Bovendien ondersteunt Life Guard Omega Olie de lichamelijke ontstekingsremmende processen door de toevoeging van hennepolie. Meer …

 

koudijs koudijs-eucalyptus

Koudijs opnipar Snot
Koudijs eucalyptus
Reiniger

img_1890

Je hebt bodembedekking en nest materiaal nodig voor de kippen

Gebruik stro, hooi of  houtvezels  als bodembedekking en ook als nest materiaal voor uw kippen. bodembedekking is nodig in de nachthok. Het absorbeert vocht en het isoleert. leg ook enkele Tabakstelen of nestkruiden in het nest om ongewenste beestjes zoals bloedluis en Vleerluis uit het nest te houden.

Blauwe eieren|Leg|Kippen houden
Bodembedekking Houtvezels

Houtvezel, ook wel zaagsel genoemd, is goedkoop in aanschaf en neemt goed vocht op. Het is bijna geurloos en bied een redelijk isolatie zodat het geschikt is als nestmateriaal. Het zaagsel van Allspan is speciaal bewerkt voor het gebruik in dierenverblijven. Zaagsel uit een houtfabriek bevat te veel stof en is daarom niet bruikbaar. Meer bodembedekking …

Hooi | Kippen houden

Hooi bodembedekking Stro bodembedekking

Kippen houden >>Verzorging broedende hen

Als een hen aan het broeden is, eet en drinkt ze weinig. Laat het water en het voer niet dichtbij het nest. Dit dwingt de hen van het nest te komen als ze wil eten en drinken. Als ze het nest verlaat om te eten dan volgt de ontlasting. Zo voorkom je dat de ontlasting op de eieren terecht komt. Geef de hen gemengd graan. Dit geeft haar lichaam veel energie die ze nodig heeft tijdens het broeden. Lees meer……

broedendehen03

Klik hier voor al uw broed benodigdheden!

Leg enkele tabakstelen in het nest van de broedende hen om zo bloedluizen en vleerluis tegen te houden. Het is een marteling voor een hen die aan het broeden is die aangevallen word door bloedluizen of vleerluizen. De kuikens komen uit het ei en zijn een prooi van deze beestjes.

nestkruiden tabakstelen
Nestkruiden Tabakstelen

Klik hier voor tabakstelen en nestkruiden, ze werken preventief tegen bloedluis. Het houdt ongewenste beestjes uit het nest.

Eerst een Kippenhok

Voordat je begint met kippen houden moet je eerst een kippenhok aanschaffen, waarin je een paar kippen kan huisvesten. Houd er rekening mee dat je misschien wilt uitbreiden. Kies daarom een groot genoeg hok. Zet het kippenhok op een zonnige plek maar de kippen moeten ook schaduw hebben.  Als er bij het kippenhok geen schaduw is, plant een paar struiken of heesters. Als je handig bent kan je zelf een kippenhok bouwen. Je kan ook een kippenhok als bouwpakket kopen. Als je kippen houdt in de tuin moet je ervoor zorgen dat de haan geen last is voor de buren. De haan moet in een geïsoleerde hok of schuur overnachten.

kippenhok1-1
 Klik hier Kippenhokken

Een Kippenhok voor uw dieren

Als er rondom het huis voldoende ruimte is, kunnen de kippen vrij rondlopen. Dit is een leuke manier van kippen houden. Voor de kippen is dit vanzelfsprekend de natuurlijkste en prettigste manier van leven. De kippen kunnen zelf bepalen waar ze hun zandbad gaan nemen en waar ze voedsel vandaan halen. Voedsel  zoals insecten slakken wormpjes en onkruid. Als ze vrij kunnen rond lopen worden de kippen niet te vet en blijven ze in goede conditie. Lees meer …

Wilt je zelf een kippenhok, hondenhok, konijnenhok of een schuur bouwen? Klik hier voor de Bouwtekeningen

Kippen houden|Zandbad

Kippen gedrag

Een kip is enorm gevoelig voor daglicht. Als het op één plekje lichter is, willen ze daar allemaal gaan zitten en gaan ze elkaar pikken. In de vee-industrie zitten de kippen daarom in het kunstlicht of in het halfdonker. Kippen hebben een feilloos gehoor. Ze horen alles. Als je gewend bent een bepaald geluid te maken als je wilt dat de kippen bij je komen, maakt niet uit hoe zacht je het geluid maakt, de kippen horen het en rennen naar je toe. Geef de kippen dan wat lekkers, gemend graan is hun snoepgoed. Als je ze niets geeft komen ze de volgende keer niet aan rennen!
Lees meer…

kippensnacks-mais kippensnack

Korenschoofjes

Meelwormen

Klik hier voor kippensnacks zoals maiskloofjes, chickenfun kippensnoep, vlokreefjes, meelwormen, insectenmix, kippenmeusli en meer

Voordat je begint met kippen houden is het handig eerst alles aan te schaffen wat nodig is.
De voerscheppen zijn in verschillende maten te verkrijgbaar van 150ml tot 1000 ml.

Voerschep|kippenvoer Alfamix kippen

Aluminium voerschep

Alvamix kippen

Verzorging van kippen met legkorrel als basisvoeding

Legkorrel is de basisvoeding voor kippen. Van legmeel worden korrels geperst om zo geknoei en selectief eetgedrag tegen te gaan. Door de vaste vorm en de rijke inhoud krijgen de kippen alle benodigde stoffen in de juiste verhouding binnen. Kippen hebben legkorrel nodig omdat zij vele eieren per jaar produceren. Hier is veel kalk en eiwit voor nodig wat in de korrels is verwerkt. Voor afwisseling kunt u 25% legkorrel vervangen voor multigraan voor  uw kippen. Je kan dit voer los in de ren strooien of in een voerbak doen. Lees meer …

Kippen houden >>Verzorging van uw kippen met keukenafval

Kippen eten keuken afval zoals schillen en bladeren van groenten en fruit, oudbakken brood, Restjes van bereid voedsel zoals gestoofde groenten, gekookte aardappelen of gekookte aardappel schillen en frietjes, rijst, spaghetti en andere deegwaren. Voorzie zo’n 250 ml per kip en per dag of een liter water per toom van 4 kippen per dag.

Hoeveel voer of keukenafval eet een kip?

Een kip van 1,50 kilo eet 50 gram voer per dag. Kippen zijn vlotte verwerkers van keuken- en tuinafval. Enkele Vlaamse gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden vroegen aan hun inwoners om te noteren hoeveel keuken- en tuinafval ze dagelijks aan de kippen aanboden. Gemiddeld bleken de kippen zo’n 150 g keuken en tuinafval te verwerken per dag en per dier. Dit is ongeveer 1 kg per week of meer dan 50 kg per kip en per jaar. Ze eten echter niet zomaar alles wat je ze voorschotelt. lees meer ….

Wij gaan Kippen houden, welke keukenafval  mag je kippen niet geven?

Groene aardappelen, uienschillen en preibladeren, schillen van bananen en citrusvruchten, beschimmeld fruit en brood, rauwe aardappelschillen, beenderen, kiwischillen. lees meer ….

Drinkemmer 18l Kippen houden
Automatische drinkemmer 18L Klik hier voor alle Drinkbakken

Hoeveel water drinkt een kip per dag?

Voorzie zo’n 250 ml per kip aan water, en een liter water per toom van 4 kippen per dag. Als een kip niet genoeg gedronken heeft legt ze de volgende dag niet. De kippen moeten ook altijd genoeg te eten hebben.

legmeel 4 granen|Kippenvoer legmeel|kippenvoer
4 Granenlegkorrel Legmeel

Eerst Kwartels dan kippen

Kippen houden kan heel veel plezier opleveren maar om te beginnen is het misschien goed om eerst kwartels te houden in plaats van kippen houden. De kwartels zijn wat kleiner. Je hebt minder werk aan een kwartel dan aan een kip. Vooral als je zier kippen gaat houden met grote kuiven zoals Hollandse kuifhoenders. Van de kuifhoender moet je af en toe de kuif wassen als die vies is of de kuif veren die het zicht van de kip belemmeren moeten soms geknipt worden. Lees meer…

Huisdieren in de tuin

Kippen houden in de tuin en andere huisdieren  zoals een kat of een hond of een konijn. Zorg wel voor dat de huisdieren aan elkaar gaan wennen. Als je voor het eerst kippen gaat houden en je hebt een kat of een hond, blijf de eerste paar keren erbij om te zien hoe ze zich gedragen. Katten doen volwassen kippen geen kwaad  Lees meer….

Klik hier voor al uw benodigdheden voor uw kippen

De leg stimuleren bij kippen

De meeste kippen leggen het merendeels in de  lente of de zomer. Alleen echte legkippen leggen ook in de winter door. Meestal is de eierproductie wat minder. Dit komt niet door de temperatuur maar doordat er minder licht uren zijn in de herfst en de winter. Het door leggen kan je in de winter ook stimuleren door het aantal licht uren te verlengen met kunst licht. Lees meer…

gegalv-drinkemmer sifon-drinker
Drinkemmer Sifon-drinker

Voorzie zo’n 250 ml per kip aan water, en een liter water per toom van 4 kippen per dag. Als een kip niet genoeg gedronken heeft legt ze de volgende dag niet. Uw kippen moeten ook altijd genoeg te eten hebben.

Kippen houden en Kunstmatig broeden

Kunstmatig broeden kan ook. Er zijn hobby bedrijven die eieren uitbroeden voor liefhebbers. Via de verschillende kippen verenigingen  krijg je adressen waar je eieren kan laten uitbroeden. Het leukste is het zelf te doen. Koop broedeieren en broed de kuikens uit met een broedmachine. Kuikens die door een broedmachine zijn uitgebroed hebben veel warmte nodig. Er is geen kloek die ze warm houdt.
Een warmte lamp of warmteplaat is dan noodzakelijk. Lees meer …

Schaf zelf een broedmachine aan

Kippen houdenfiem-smart-broedmachine kippen houden-covina
 Fiem smart  Covina 24

Klik hier voor alle benodigdheden voor de kippen zoals kippenvoer, kuikenvoer, voer en drinkbakken, medicijnen, reinigingsmiddelen, ongedierte bestrijding, kippenhokken, broedmachines en onderdelen en meer!

Er zijn zeer eenvoudig te bedienen broedmachine die geschikt zijn voor zowel de beginnende als ervaren liefhebber. De uitkomstresultaten zijn perfect! Het zijn motor broedmachine. Dit betekend dat de temperatuur door middel van een thermostaat wordt geregeld en met een ventilator wordt verspreid.
Je hoeft dus na het instellen helemaal niks meer te doen, behalve de eieren te keren meer info …

schermafbeelding-2016-11-02-om-18-16-16

Namaak eieren

Als je een broedende hen hebt, Leg het liefs eerst namaak eieren in het nest. Je moet weten of de hen goed broeds is. Soms kan het zijn dat de hen na een dag stopt met broeden, terwijl de ontwikkeling van de eieren al opgang is. Pas als de hen een volledige dag op de namaakeieren heeft gezeten kan je ze vervangen met echte eieren. Een kriel hen kan gemiddeld 6 tot 7 eieren broeden. Een grotere hen kan ongeveer 11of 12 eieren broeden. Lees meer …

Klik hier voor al uw broed benodigdheden zoals namaak eieren tabakstelen houtsnippers broedmachines en meer

nestei-wit nestei-bruin
Klik hier Nestei kip wit Klik hier Nestei kip bruin

Klik hier voor tabakstelen en nestkruiden, ze werken preventief tegen bloedluis. Het houdt ongewenste beestjes uit het nest.

Een nestei gans,kip, krielkip,duif

nestei-kriel kippen houden-ontwikkeling ei
Klik hier namaak eieren Ontwikkeling embryo

Kippen houden| Warmtebron

Als de kuikens zijn uitgebroed neemt moeder hen haar kuikens onder haar vleugels. Als de moeder haar kuikens s’avonds niet onder de vleugels neemt is het nodig een warmtelamp aan te schaffen. Haal de kuikens s’nachts bij moeder hen weg en zet ze onder een warmtelamp of warmteplaat. Ik heb die ervaring gehad met een kuifhoender hen die s’nachts heel hoog ging zitten en alleen de kuikens die hoog konden springen om bij haar te komen konden onder haar vleugels zitten. De rest niet. lees meer ..

Warmteplaat|Kuikens

warmteplaat
Warmteplaten Warmteplaat
Eco glow

Klik hier voor warmtelampen of warmteplaten, drinkbakken voerbakken, kuikenhokken

Kuikens|kippen houden Kuikens|kippen houden

Veel te Warm

Te Koud

Gedrag van de kuikens

Aan de hand van het gedrag van de kuikens weet je of het niet te heet of te koud is voor ze. liggen de kuikens in een kleine cirkel onder de warmtelamp met de kopjes naar buiten gericht dan is de temperatuur optimaal. Drommen ze staande in het midden van de warmte bron samen met de kopjes naar omhoog dan hebben ze het koud. De lamp hangt dan te hoog. Liggen ze met de bekjes in de hoeken van het hok dan is het veel te warm. Kuikens moeten ongeveer 6 weken onder een warmtelamp. Lees meer …

Kippen houden / Verzorging van uw kuikens

Alfamix kuikens is het optimale opfokvoer voor kuikens van kippen. U kunt het voer eventueel ook inzetten bij kuikens van fazantachtigen, kwartels, patrijzen, pauwen, eenden en andere sierhoenders. De kuikens eten alfamix kuikenvoer graag en nemen het voer snel op. Alfamix kuikenvoer is ook prima geschikt voor kuikens uit natuurbroed, waarbij de kloek mee-eet. De samenstelling van het voer benadert de voeding uit de oorspronkelijke leefomgeving van hoenderachtigen. Verzorging van uw kippen. lees meer …

Kuikens moeten altijd voer en water hebben. Zet het voer en waterbak voor kuikens in de buurt van het nest zodat de kuikens kunnen eten en drinken. Moeder hen zal het voordoen! als moeder hen er niet is doe jij het voor bijvoorbeeld met een vinger in het water bewegen dat hoeft maar een keer soms helemaal niet.

Kuikenopfokkruimel is geschiktvoor de jongste kuiken vanaf week 0 t/m week 8 . Minder verspilling als bij meel.

Klik hier voor warmtelampen of warmteplaten, kiramische fitting voor warmtelampen, drinkbakken voerbakken, kuikenhokken.

Klik hier voor al uw bodembedekking zoals: Hooi, Hennepstrooisel, zaagsel en stro.

 

Kippen in de rui

Kip in legnood