Verzorging broedende hen

January 13th, 2012 by elisa Leave a reply »

Verzorging broedende en kuikens

Broedende hen

 

Broedende hen verzorgen is eenvoudig. Een broedende hen moet altijd voldoende water en voer hebben zoals elk andere kip maar een broedende hen eet en drinkt weinig. Ingeval ze wilt eten moet er voldoende voer aanwezig zijn.

Waar moet het water en het voer geplaatst worden voor een broedende hen?

Laat het water en het voer niet dichtbij het nest. Dit dwingt de hen van het nest te komen als ze wil eten en drinken. Als ze het nest verlaat om te eten dan volgt de ontlasting zo voorkomt u dat de ontlasting niet op de eieren terecht komt.

 

Kippen houden|Broeden

 

Plaats haar voer niet in het hok waar haar nest is. Als de broedende hen het nest verlaat om te eten dan volgt de ontlasting zo voorkomt u dat de ontlasting niet op de eieren terecht komt. hier onder zijn er een aantal voerbakken. klik op de link voor het heel assortiment voerbakken en voersilo’s.

 

kippen houden-voerplaat kippen-voer hopper
 Voerplaat voor kuikens  Voersilo

 

Hierboven Kunststof voersilo gemaakt van hoogwaardig kunststof waardoor minder kans op breuk ontstaat. Normaal PP gaat snel stuk en zeker tijdens een koude winter. De bodem en de cilinder zijn doormiddel van een bajonetsluiting aan elkaar bevestigd. U kunt het gebruiken door het op te hangen of op de bodem van het hok te plaatsen. Bij ophangen is het belangrijk dat de voerbak voldoende hoog hangt.

Hoe hoog moet een voersilo gehangen worden?

Als leidraad kunt u de rughoogte van uw dier gebruiken. De uitsteeksels aan de cilinder zijn ervoor om te voorkomen dat uw dieren te veel in het voer krabben en zo voer vermorsing tegen te gaan.

 

Blauwe eieren|Leg|Kippen houden

Deze voer en drink bakjes kunt u aan het gaas vast maken met een montageset.

 

voerbak-bruin montage-voerbak
 Voer en drinkbak Montageset voer en drinkbak

Het voer en water is in dit nest hier onder te dichtbij gezet

De broedende hen van het nest hieronder is het eten en drinken van de hen heel dichtbij van het nest. De hen komt niet van het nest waardoor haar uitwerpselen in haar nest terecht komen. Het ziet er heel vies uit.

 

IMG_2103

Een  broedende hen eet en drinkt weinig. Laat het water en het voer niet dichtbij het nest. Dit dwingt de hen van het nest te komen als ze wil eten en drinken. Het eten en drinken is hier op de onderste foto te dichtbij het nest geplaatst.

 

broedendehen-verkl

Het eten en drinken is hier te dichtbij het nest geplaatst.

Wat is de beste voeding voor een broedende hen?

Geef een hen dat aan het broeden is gemengd graan. Dit geeft haar lichaam veel energie die ze nodig heeft tijdens het broeden. Een voordeel van het gemend graan is dat de mest compacter en droger  is. Hierdoor is er minder kans op vervuiling van de eieren.

 

autovoerbak multigraan-kippen

Trapbakken

Gemengd graan

 

Waarom een voerautomaat of trapbak gebruiken?

De voerautomaten  zijn vervaardigd uit een verzinkte plaat met een dikte van 1mm. Dit maakt de voerbak sterker en steviger dan alle andere voerbakken in ons assortiment en op de markt. De trap/trede is gemaakt van verzinkt materiaal en het rooster bestaat uit stevig gaas het buigt niet door waardoor er geen water op kan blijven staan. Een Massieve plaat zal hol gaan staan wat uiteindelijk roest tot gevolg heeft. Met het handvat verwijderd u makkelijk de deksel waardoor u het voer weer kan bijvullen wanneer het nodig is. De trede dient u na aanschaf nog zelf te monteren, dit is in een handomdraai gebeurd.

 

kippen houden| Verzorging broedende hen

Gaat u een weekendje weg?

Koop een trapbak voor uw kippen dan is het probleem opgelost. Ongedierte komen ook niet bij het voer. Doordat de kip, fazant of watervogel op de trede gaat staan gaat de afschermklep omhoog en kunnen de dieren eten wat ze willen. Als ze genoeg hebben gehad zullen ze van de trap afstappen en de voerbak sluit automatisch voor het ongedierte zoals muizen, ratten of andere kleine vogels. Ook ideaal als u bijvoorbeeld een weekend weg gaat.!

Klik hier voor al uw benodigdheden voor uw kippen zoals kippenvoer

 

img_1890

Klik hier voor al uw bodembedekking zoals hooi, Hennepstrooisel, zaagsel of stro voor het nest.

Hooi | Kippen houden

stro-kip

Hooi bodembedekking Stro bodembedekking

Parasieten in het nest?

U kunt enkele gedroogde Tabakstelen in het nest leggen. De gedroogde tabakstelen werken preventief tegen luizen en parasieten. Het zou niet leuk zijn als u hen die aan het broeden is geteisterd wordt door parasieten of luizen. De kuikens krijgen dan ook parasieten of luizen het moment dat ze uit het ei zijn. Voorkomen is beter dan genezen!

 

nestkruiden tabakstelen
Nestkruiden Tabakstelen

Klik hier voor tabakstelen en nestkruiden ze werken preventief tegen bloedluis. Het houdt ongewenste beestjes uit het nest.

 

Kippen houden- Beukensnippers-Kippenhok verzoprging kippen- Hennep bodembedekker kippenhok

Beukensnippers

Hennephout

 

Beukensnippers zijn stukjes hout van een beukenboom. De grote houtsnippers zijn waarschijnlijk één van de meeste gebruikte bodembedekking. Voordelen van deze bodembedekkers ruiken lekker en ogen heel natuurlijk. En nog een groot voordeel: deze bodembedekking is goedkoop!

 

kippen-30

Wat doe je als een broedende hen niet van haar nest komt?

Een hen die aan het broeden is en helemaal niet van haar nest komt raakt uitgeput. Als je merkt dat er geen mest is of dat er niet van het graan is gegeten, dan komt ze niet van haar nest af. Haal de broedende  hen dan een keer per dag van het nest af, zodat ze gaat eten en drinken. Geef de  hen niet de kans om naar het nest terug te gaan gedurende 20 tot 25 minuten. Het is voor de eieren ook beter als u dat doet.

Klik hier voor al uw benodigdheden voor uw kippen zoals kippenvoer

 

schouwlamp|kippen houden kippen houden ontwikkeling ei

Schouwlamp Brinsea
OvaView

Ei Schouwen

Wilt u de ontwikkeling van de embryo volgen ?

Met de Schouwlamp, kunt u de ontwikkeling van de embryo in het ei volgen. Dit is heel interessant ook voor kinderen en volwassenen.

Bekijk al onze Schouwlampen Klik hier

 

Broedende hen| kippen houden

 

Hoe schouwt u een broedei?

Een broedei schouwt u niet door het ei op de schouwlamp te zetten. U moet de schouwlamp namelijke bovenop het ei zetten, op de stompe kant waar ook de luchtkamer zit. U kunt zo goed de afscheiding van de luchtkamer zien. Lamp 15 Watt/220-240 Volt. Reservelampjes kunt u ook bestellen.
Dit is heel leuk voor kinderen ook voor volwassenen.

schouwlamp schouwlamp-new
Schouwlamp Led- Power lux Brinsea Ova Scope

 

U beseft dan dat wij niet zijn ontstaan door een oerknal zoals ze het noemen! There was an intelligent designer.

 

kippen houden ontwikkeling ei scouwlamp-wit
Schouwlamp R-Com

Klik hier voor al uw bodembedekking zoals hooi, Hennepstrooisel, zaagsel of stro voor het nest.

Hoe lang broeden?

Hennen broeden zo lang op de eieren tot ze uitkomen. Het broeden duurt 21 dagen. Grotere eieren broeden wat langer. Soms 22 dagen naar mijn ervaring. Dit heeft te maken met de massa van de ei. Een groot ei heeft meer tijd nodig om door te verwarmen. Een kleiner ei verwarmt sneller.

 

broedende hen | Kippen houden

Hoe helpt u de kuikens om uit het ei te kruipen?

Het is een goed idee op de achttiende dag de eieren te bevochtigen met een planten spuit. Hierdoor wordt het makkelijker voor de kuikens om uit het ei te komen. Op de twintigste dag hoor u al gepiep. Dit komt doordat de kuiken de luchtzak al kapot heeft gepikt. Als dat is gebeurd ontstaat contact met de moeder en het kuiken. Op de eenentwintigste dag komen de kuiken uit het ei.

 

kippen houden

There was an intelligent designer God

Hoe weet u als een ei bevrucht is?

De schouwlampen  zijn uitstekend geschikt voor het bepalen of een ei bevrucht is of niet. Als een ei bevrucht is heeft het een donker plekje in het ei geel. De schouwlamp is reeds te gebruiken na 3 of 4 dagen broeden bij licht gekleurde eieren. 5-7 dagen bij donker gekleurde eieren. Een schouwlamp gebruikt u altijd door de schouwlamp op de stompe kant van het ei te zetten zodat u de afscheiding van de luchtkamer goed kunt zien.

kippen houden | broedende hen


Bekijk al onze Schouwlampen Klik hier

Eerst namaak eieren plaatsen

Leg het liefs eerst namaak eieren in de nest. u moet weten of de hen goed broeds is. Soms kan het zijn dat de hen na een dag stopt met broeden, terwijl de ontwikkeling van de eieren al opgang is. Pas als de hen een volledige dag op de namaakeieren heeft gezeten kunt u ze vervangen met echte eieren. Een kriel hen kan gemiddeld 6 tot 7 eieren broeden. Een grotere hen kan ongeveer 11 of 12 eieren broeden. Zet nooit kriel eieren voor een grote kip om uit te broeden. De eieren worden stuk getrapt.

kippen houden kippenhouden nepkippenei

Beukensnippers

Namaak Eieren

Klik hier voor namaakeieren duif, krielkip, medium na maakeieren kip, ganzen namaakeieren.

 

kip-kuikens

Wanneer plaats u de broedeieren?

Voordat u de eieren onder de broedse hen legt, is het goed de eieren een hele dag te laten rusten op een koele plaats. De broedse hen moet u wel afzonderen van de rest van de andere hennen zodat ze niet afgeleid wordt van haar taak.Verplaats de hen s’nachts naar een legnest op een rustig donker plekje als ze op een ander plek aan het broeden is. De hen kan broeden in een kartonnen doos of een houten krat met wat stro of hooi er in. Wanneer uw hen broeds is en niet meer van van de mest af komt is het tijd om de broedeieren aan te schaffen.

 

dsc02027

Klik hier voor al uw bodembedekking zoals hooi, Hennepstrooisel, zaagsel of stro voor het nest.

Parasieten in het nest?

U kunt enkele gedroogde Tabakstelen in het nest leggen. De gedroogde tabakstelen werken preventief tegen luizen en parasieten. Het zou niet leuk zijn als u hen die aan het broeden is geteisterd wordt door parasieten of luizen. De kuikens krijgen dan ook parasieten of luizen het moment dat ze uit het ei zijn. Voorkomen is beter dan genezen!

kippen-paar

 

Klik hier voor tabakstelen en nestkruiden ze werken preventief tegen bloedluis. Het houdt ongewenste beestjes uit het nest.

Worden Hollandse kuifhoenders wel broeds?

Hollandse kuifhoenders worden niet gauw broeds. Meestal worden de kuifhoenders wel broeds als ze in een ren zijn met een zijdehoender. Zijdehoenders worden gauw broeds. Leg de eieren van de kuifhoender voor de zijdehoender om uit te broeden. Dat kan dus ook.

 

Broedende hen

Geen haan wel kuikens

Wilt u geen haan maar wel kuikens? Dat is natuurlijk mogelijk. Als u kuikens wilt uitbroeden moet u een hen aanschaffen van een bepaalde ras die vaak broeds raken en goede moeders zijn. De Cochin en Zijdehoeders Sussex, Wyandotte zijn betrouwbare broedsters. Dit kunnen grote of kleine rassen zijn. U koopt dan broedeieren bij een boer van een ras die u wenst uit te broeden. Broedeieren zijn meestal goedkoper dan kuikens kopen. Bij de kinderboerderij kant u ook eieren kopen en zijn meestal wel bevruchte eieren.

 

broedende hen

Zijn de Broedeieren die u koopt altijd bevruchte eieren?

De gene waar u de broedeieren hebt gekocht kunt u niet de garantie geven als ze allemaal bevruchte eieren zijn of dat ze allemaal gaan uitkomen. De gene weet ook niet of ze hanen of hennen worden. Het wordt een verrassing. Vooral als u ze bij de boerderij koopt. U weet niet wat voor ras u uitbroed want meestal lopen de verschillende rassen samen rond. U krijgt verschillende eieren grote en kleine eieren.

Hoe zien de Kuikens er uit?

De kuikens zien er nat uit maar drogen heel gauw. Dan hebt u mooie donzige kuikens. Zet genoeg water en kuiken voer voor de kuikens. De broedende hen of kloek veranderd in een echte moeder een beschermer en begeleidster en ze dient als voorbeeld voor haar kuikens. Het is beter om moeder en kuikens apart te houden. Dus in een ander ruimte te huisvesten, weg van de andere hennen. De andere hennen kunnen heel gemeen zijn en de kuikens pikken. Voorkom dat, door moeder en kuiken apart te houden.

Zo ziet een kuiken eruit die net is uitgebroed. De kuiken is nog nat en de oogjes zijn nog dicht.

 

broeden 12-4-2016

Warmptelamp voor uw kuikens

Als de moeder haar kuikens s’avonds niet onder de vleugels neemt is het nodig een warmtelamp aan te schaffen. Haal de kuikens s’nachts bij moederde hen weg en zet ze onder een warmtelamp of warmteplaat. Ik heb die ervaring gehad met een kuifhoender hen die s’nachts heel hoog ging zitten en alleen de kuikens die hoog konden springen om bij haar te komen konden onder haar vleugels zitten de rest niet. bij kuifhoenders heb je dat meestal. Ze zijn niet altijd goede moeders. Ze doen hun best om het zo te zeggen.

Warmteplaat|Kuikens

warmteplaat
Warmteplaten Warmteplaat
Eco glow

Klik hier  heel assortiment warmtelampen en warmteplatenvoor uw kuikens
Klik hier verzorging van uw kuiken
s

kippen houden

Klik hier voor tabakstelen en nestkruiden ze werken preventief tegen bloedluis. Het houdt ongewenste beestjes uit het nest.

Waarom warmteplaat?

In de natuurlijk zitten kuiken na de uitkomst onder de kloek/kip. De warmteplaat vervangt deze warmtebron. Door de warmteplaat zitten de kuikens sneller in de veren. Ze zijn sneller afgehard waardoor de kuikens gezonder blijven. De warmteplaten uit de comfort serie hebben een zeer lange levensduur. De warmteplaten zijn voornamelijk vervaardigd uit kunststof. voor meer info klik hier

Warmteplaat of Warmte lamp

De kuikens hebben warmte nodig van een warmteplaat of een warmtelamp. De temperatuur die de dieren de eerste week van hun leven nodig hebben is 35 graden Celsius. Daarna kunt u de temperatuur elke week met 2 graden verlagen. De warmte lamp moet je dan iedere dag wat hoger hangen. De temperatuur moet je meten met een thermometer of u koopt een regelaar voor de warmteplaat of lamp.

Waarom een warmteplaat beschermer?

Om te voorkomen dat de kuikens de warmteplaat besmeuren kunt u een beschermkap gebruiken voor over de warmteplaat. De kuikens glijden er direct af. Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat daardoor heb je geen nare luchtjes op de warmteplaat. Omdat de kuikens op de warmteplaat springen wordt deze vuil. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht op de warmteplaat. Hierdoor blijft de plaat schoon van uitwerpselen en zijn er geen nare luchtjes. Voor meer info Klik hier

Gedrag van de kuikens

Aan de hand van het gedrag van de kuikens weet je of het niet te heet of te koud is voor ze. liggen de kuikens in een kleine cirkel onder de warmtelamp met de kopjes naar buiten gericht dan is de temperatuur optimaal. Drommen ze staande in het midden van de warmte bron samen met de kopjes naar omhoog dan hebben ze het koud. De lamp hangt dan te hoog. Liggen ze met de bekjes in de hoeken van de hok dan is het veel te warm. Kuikens moeten ongeveer 6 weken onder een warmtelamp.

Kuikens te warm|kippen houden

De kuikens hebben het hier te warm

Kuikens|kippen houden

De kuikens hebben het hier te koud

Verstikking bij kuikens

Kuikens die voor het eerst geen warmte bron meer krijgen gaan naar elkaar toe kruipen omdat ze het koud hebben. Dit kan verstikking veroorzaken van enkele kuikens. fokkers plaatsen hun kuikens na 6 weken op een rooster van gaas of latten om te overnachten. Onder het gaas of latten  circuleert frisse lucht dat verstikking voorkomt.

Wat kunnen we gebruiken voor een beter verspreiding van de warmte?

Voor een beter verspreiding van de warmte of een groot aantal kuikens kunt u de aluminum reflectorkap (diameter 30cm)  in combinatie met de losse fittingen en snoeren bestellen voor uw warmtelamp

Verzorging kuikens | Alfastart piepkuikens

Alfastart piepkuikens is het optimale startvoer voor jonge kuikens van kippen, fazantachtigen, kwartels, patrijzen, pauwen en andere sierhoenders. U kunt alfastart piepkuikens voeren vanaf de tweede levensdag totdat de kuikens circa drie weken oud zijn. Daarna kunt u overschakelen op Garvo Alfamix kuikens

 

Kuikens | Broedende hen

 

Alfamix kuikens is het optimale opfokvoer voor kuikens van kippen. U kunt het voer eventueel ook inzetten bij kuikens van fazantachtigen, kwartels, patrijzen, pauwen en andere sierhoenders. De kuikens eten alfamix kuikens graag en nemen het voer snel op.

Alfamix kuikens is ook prima geschikt voor kuikens uit natuurbroed, waarbij de kloek mee-eet. De samenstelling van het voer benadert de voeding uit de oorspronkelijke leefomgeving van hoenderachtigen. Alfamix kuikens bevat eiwitrijke korrels, vlokreeftjes en speciaal geselecteerde zaden. Alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn naar behoefte toegevoegd. De samenstelling zorgt voor ontwikkeling van het gehele dier en een evenwichtige groei van vlees, botten en organen.

Kuikens moeten altijd voer en water hebben. Zet het voer en waterbak voor kuikens in de buurt van het nest zodat de kuikens kunnen eten en drinken. Moeder hen zal het voordoen! als moeder hen er niet is doe jij het voor bijvoorbeeld met een vinger in het water bewegen dat hoeft maar een keer soms helemaal niet.

Kuikenopfokkruimel

Kuikenopfokkruimel is geschiktvoor de jongste kuiken vanaf week 0 t/m week 8 . Minder verspilling als bij meel

Kuikenopfokkorrel

Waarom Kuikenopfokkorrel 2?
 Een goede voeding is voor kuikens zeer belangrijk. Met de speciale Opfokkruimel en opfokkorrel weet u zeker dat u kuikens een goede start in leven maken. Alle benodigde voedingstoffen zijn aanwezig, inclusief een hoog eiwit gehalte voor optimale groei. Opfokkorrel 2 gaat verder waar kuikenopfokruimel 1 ophoud. De kuikens groeien waardoor de voedingsbehoefte ophouden. Er zijn minder eiwitten en meer vet in het voer. werkt voor meer energie voor het kuiken.

Klik hier voor al uw benodigdheden voor uw kippen zoals kippenvoer, kuikenvoer, voer en drinkbakken, medicijnen, reinigingsmiddelen, ongedierte bestrijding, kippenhokken, broedmachines en onderdelen en meer!

Kuikenopfokmeel

Kuikenopfokkorrel is geschikt voor de kleinste kuikens. Met de speciale opfokvoeders van Kasper Faunafood geeft u de kuikens wat ze nodig hebben. In opfokmeel 1 zit een verhoogde concentratie aan eiwitten en vetten om aan de behoefte van de kuikens te voldoen. Kuikenopfokmeel 1 geeft u van week o t/m week 8. Na 8 weken geeft u Kuikenopfokmeel 2

kuikenzaadfijn

Kuikenzaad (fijn) is afwisseling voor de gewone kuikenkorrel. Geef kuikenzaad als aanvulling voor kuiken opfokvoer, maximaal 25% van de totale voedingsbehoefte. Kuikenzaad verbeterd de spijsvertering
Strooi kuikenzaad als scharrelvoer tegen verveling in het verblijf. Kuikenzaad fijn is ideaal voor de kleinste kuikens van 0 tot 8 weken. Na 8 weken geeft u de kuikens Kuikenzaadgrof

Kuiken voerplaat  en voerbakken geschikt voor jonge dieren

Kunstmatig broeden

Het is leuk en leerrijk kuiken uit te broeden. Koop broedeieren en broed de kuikens uit met een broedmachine. Kuikens die door een broedmachine zijn uitgebroed hebben veel warmte nodig. Er is geen kloek die ze warm houdt. Een warmte lamp of warmteplaat is dan noodzakelijk.

Er zijn broedmachines in verschillende prijsklasse. Er zijn handmatige broedmachines zoals de Brinsea mini ECO broedmachine dit is het kleinste van het assortiment. Brinsea mini advanced is een volautomatische broedmachine. Er zijn half automatische broedmachines zoals de Brinsea octogon 20 advanced maar ook automatiche broedmachines van het zelfde model.

 

Fiem Smart Broedmachine

Deze broedmachine is ideaal om het hele broedproces te volgen. De grote doorzichtige koepel geeft goed beeld tijdens het gehele broedproces. De eieren worden automatisch gekeerd.
Door de doorzichtige plexiglas koepel zijn de eieren goed te zien van alle kanten. Dit maakt de broedmachine erg geschikt om het volledige broedproces te laten zien aan kinderen. Ook hebben de kuikens genoeg ruimte om de eerste 24 uur in de broedmachine te drogen. Meer info klik hier

Covatutto 24 Digitaal

Een stevige en robuuste broedmachine. Deze machine is geschikt voor alle type eieren en gemakkelijk schoon te maken. Met het digitale display leest u eenvoudig de benodigde gegevens af. Zo kunt u de temperatuur aflezen en wordt er met leds aangegeven wanneer u de eieren dient te keren, wanneer u water moet bijvullen en kunt u zelf invullen wat voor cyclus u aanhoud zodat het systeem u kan waarschuwen.
Meer info Klik hier

Thermometer

Bij de broedmachine wordt een thermometer geleverd waarmee u de temperatuur nauwkeurig in de gaten kunt houden. De broedmachine heeft een doorzichtige kap en is geheel vervaardigd uit kunststof (bevorderd de hygiëne). De eieren dient u in deze broedmachine met de hand te keren. Dit dient u minimaal 2x per dag te doen. Dit voorkomt dat de embryo’s aan de zijkant van het ei plakken en zorgt ervoor dat de eieren kunnen uitkomen. De broedmachine geeft een lichte trilling, dit is niet schadelijk voor de broedresultaten. Voor meer info klik hier

 

Covina-broedmachine?Kuikens|Kippen houden Covina 25 broedmachine|kippen houden

Kuikens uitgebroed
Covina 24 Half Automaat

Kuikens uitgebroed
Covina 24 Half Automaat

 

Deze zeer eenvoudig te bedienen broedmachine is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren liefhebber. De uitkomstresultaten zijn perfect! Het is een motor broedmachine. Dit betekend dat de temperatuur doormiddel van een thermostaat wordt geregeld en met een ventilator wordt verspreid. U hoeft dus na het instellen helemaal niks meer te doen, behalve de eieren te keren door de hendel in of uit te trekken!

covina broedmachine|Kuikens|kippen houden

 

Opfok kas

Hier onder is een speciale opfokkast voor kuikens. Het is gemaakt van trespa met een aluminium frame wat zorgt voor een perfecte kwaliteit.Het is geschikt voor het opgroeien van uw kuikens en voor het plaatsten in quarantaine van zieken dieren.

Het hok wordt geleverd met een plexiglas front met deur de deuropening is 23,5 x 21 cm. De kast is tevens voorzien van een handige, uitneembare mestlade om het hok gemakkelijk schoon te houden. Boven de lade bevind zich een uitneembare gaasbodem met openingen van 10x10mm. In de achterzijde van het hok bevind zich een doorvoer voor stekkers voor uw warmtelamp of warmteplaat. Het hok wordt geleverd zonder warmtebron!

De buitenmaten zijn 100 x 50 x 50 cm.
Tevens zijn de hokken stapelbaar.

opfokkast|Kippen houden Broedende hen

Opfokkast

 

Warmte in een hok of opfok kas voor kuikens

De hok of opfok kas waarin de kuikens zijn moet groot genoeg zijn dat de kuikens ook in een onverwarmd deel kunnen komen. Als ze warmte van hun moeder krijgen kunnen ze ook kiezen wanneer ze de warmte willen of niet hierdoor krijgen ze meer weerstand en groeien de kuikens veel natuurlijker op. Kuikens hebben tot ongeveer 6 weken een warmte bron nodig. Op die leeftijd is een omgevingstemperatuur van 25 graden voldoende. Als er koude nachten zijn hebben ze de warmte bron wel nodig. dus haal het niet weg van de een op de andere dag. De dieren moeten wennen aal lage temperaturen.

Wilt u zelf een kippenhok, hondenhok, konijnenhok of een schuur bouwen? Klik hier voor de Bouwplan

Kippen houden

 

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.