Voederhuisje voor de vogel

December 4th, 2015 by elisa Leave a reply »

Voederhuisje |voedersystemen

Voederhuisje voor vetproducten zijn een waardevolle bron van natuurlijke energie voor tuinvogels. Met name in het najaar en de winter is de behoefte aan calorierijk voer extra groot. Deze vetproducten bevatten erg hoge caloriewaarden.

vogel voederhuisje|Kippen houden vogel voederhuisje|Kippen houden
 Voederhuisje  Voederhuisje

Voederhuisjes met vetproducten

Vetproducten zijn een waardevolle bron van natuurlijke energie voor tuinvogels. Met name in het najaar en de winter is de behoefte aan calorierijk voer extra groot. Deze vetproducten bevatten erg hoge caloriewaarden.

Vogel voederhuisjes op paal

Deze prachtig uitgevoerde voederhuizen op paal zijn een aanwinst voor elke tuin, want wat is er nu mooier dan op ooghoogte genieten van de vele vogels in uw tuin?
De gehele serie is gemaakt van hoogwaardige materialen en afgewerkt met mooie details. Onze voederhuizen op paal zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Bekijk snel of er ook een voederhuis op paal voor u bij zit.

 

voederhuisje|Kippen houden Screen shot 2016-01-01 at 2.11.36 PM

 

Vogel Voedertafels

Voedertafels zijn populair bij veel soorten vogels en passen in vrijwel iedere tuin. Zeker vogels die hun voedsel het liefst laag bij de grond zoeken, weten de voedertafel te vinden. Denk daarbij aan de roodborst, de heggenmus, winterkoning, vink, groenling, de mees, keep of de merel. De tafels hebben geen dak, waardoor de vogels hun omgeving goed in de gaten kunnen houden en ze zich veiliger voelen.

vogel voederhuisje|Kippen houden Voederhuisje|Kippen houden

 

Voedsel en water aanbod

Door onder andere verstedelijking, industrialisering en intensivering is het natuurlijke voedselaanbod van vogels de laatste decennia helaas sterk afgenomen. Niet alleen in Nederland, maar eigenlijk in de hele wereld. Reden te meer om het onze vogels iets gemakkelijker te maken en hen te helpen door voer aan te bieden. Het is nog leuk ook, want de  tuinvogels komen steeds dichterbij.

vogel voederhuisje|Kippen houden Waterbaden|vogel|kKippen houden

 

Net als bij mensen is water voor vogels minstens zo belangrijk als voer. Sommige vogels, en met name insecteneters, halen veel van het water dat ze nodig hebben uit hun voedsel en hoeven soms maar één of twee keer per dag te drinken. Zaadeters daarentegen moeten veel vaker drinken omdat in hun voedsel maar heel weinig vocht zit en ze dit dus moeten aanvullen. Water is daarnaast nodig om het verenkleed in goede conditie te houden. Water mag dus niet ontbreken in uw vogelvriendelijke tuin.

 

 

Voederhuisje
Voederhuisje

Kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.