Vogelhuisje plaatsen in uw tuin!

December 27th, 2015 by elisa Leave a reply »

 Vogelhuisje

vogelhuisje

Vogel nestkasten

Vogelhuisje in uw tuin! Ja, plaats een vogelhuisje of vlinderhuisje in uw tuin om dieren in woonomgeving te bevorderen.
Je kan zodanige voorwaarden in je woonomgeving creeren, dat er zich vanzelf vogels  of niet-huisdieren in de directe omgeving van de woning zullen vestigen.

Afhankelijk  van wat je plaatst, komen er allerlei soorten vogels, vlinders, maar ook insecten in je buurt wonen.
Wist u dat elke vogel zijn eigen eisen stelt aan een nestkast of vogelhuisje? Vooral de grootte van de invliegopening bepaalt welke vogelsoort in een nestkast gaat broeden. Deze nestkasten zijn in nauw overleg met Vogelbescherming Nederland ontworpen. Ze zijn herkenbaar aan het donkergroene dak en het messing plaatje met het logo van Vogelbescherming Nederland.
Nestkasten vpgels

Klik hier Houten nestkasten

Een nestkast in de tuin geeft veel kijkplezier. Tevens biedt u de vogels een helpende hand, want steeds meer natuurlijke nestplaatsen verdwijnen.

Wat is de ideale hoogte en locatie voor een nestkast?

Hang een nestkast op minimaal 1,5 tot 2 meter hoogte, zodat katten er niet bij komen. Hang een nestkast niet in de volle zon, wind of regen. Hang de invliegopening daarom het liefst naar het noorden, noordoosten of oosten.
Hang de nestkast op een rustige plaats. Hang de kasten niet te dicht bij elkaar.

 

vogelhuisje
Kasten voor verschillende soorten, bijvoorbeeld pimpelmees en koolmees, moeten minimaal drie meter uit elkaar hangen. Kasten voor dezelfde soort moeten minimaal tien meter uit elkaar hangen. Veel vogels hebben in de broedtijd een territorium. Nestkasten dicht bij elkaar leiden tot onderlinge ruzie.

Koloniebroeders

Hang voor huiszwaluwen, huismussen en gierzwaluwen (koloniebroeders) meerdere nesten naast elkaar.
Hang een nestkast al in het najaar op. Vogels kunnen alvast wennen aan de kast en hem gebruiken als schuil- en overnachtingsplaats.
Nestkast met camera

Koloniebroeders

Hang voor huiszwaluwen, huismussen en gierzwaluwen (koloniebroeders) meerdere nesten naast elkaar.
Hang een nestkast al in het najaar op. Vogels kunnen alvast wennen aan de kast en hem gebruiken als schuil- en overnachtingsplaats.

 

Vogels|Nestkasten

Klik hier Houten nestkasten

Zorg voor een vrije aanvliegroute.
Stop geen materiaal zoals stro of zaagsel in het nestkastje.
Plaats de nestkast naast beplanting. Het helpt jonge vogels bij hun eerste vlucht en geeft ze fysieke ondersteuning en goede beschutting.

Nestkast

Klik hier Houten nestkasten

Zorg ervoor dat nestkasten met een open voorkant goed beschut staan, zodat de vogels beschermd worden tegen roofdieren. Klimplanten die de nestkast deels bedekken zijn hiervoor ideaal
Verplaats uw nestkast wanneer deze twee broedseizoenen onbewoond blijft.

Nestkasten|Vogels|Kippen houden

Klik hier Houten nestkasten

Is de nestkast of  vogelhuisje te groot?

Over het algemeen is de vorm van een nestkast of vogelhuisje niet zo belangrijk. Wanneer een nestkast voor een bepaalde vogel te groot is, zal hij deze van binnen opvullen met takjes en veren zodat deze wel aan zijn behoeften voldoet.
Kies eens voor nestkasten met duidelijk grotere invliegopeningen. Hiermee vergroot u de soortenrijkdom in uw tuin.
Het aantal nestkasten dat u kunt ophangen is allereerst afhankelijk van het voedselaanbod in uw tuin. Is er in uw tuin voldoende aanbod van voedsel, water en genoeg beschutting en bescherming, dan kunt u meerdere nestkasten ophangen.
Het is niet noodzakelijk de nestkasten nog te bewerken, bijvoorbeeld met verf. Vet verven van uw vogelhuisje zorgt wel voor een langere levensduur. Gebruik als u de nestkast wilt verven gewone verf voor buiten.

Nestkast

Klik hier Houten nestkasten

Hier vind u voor elke vogelsoort een geschikt onderkomen. Bovendien heeft u de keuze uit “traditionele” houten vogel nestkastjes of duurzame vogelhuisjes van WoodStone® of eco-plaat. Welk type u ook kiest, met de kwaliteit zit het altijd goed! Zo zijn onze vogelhuisjes ontwikkeld in samenwerking met de Vogelbescherming. Op vogelhuisjes van WoodStone® krijgt u bovendien 10 jaar garantie!

Nestkasten|Vogels|Kippen houden

Klik hier Houten nestkasten

Een vogel nestkast of vogelhuisje in de tuin geeft veel kijkplezier. Het creëert namelijk de mogelijkheid om de vogels van dichtbij te bekijken. Tevens schenkt u ze een helpende hand, want steeds meer natuurlijke nestplaatsen verdwijnen: akkers worden armer, gaten en kieren in gebouwen worden gedicht, kapotte dakpannen worden vervangen en oude boomholtes zijn zeldzaam.

 

Nestkasten|Vogels|Kippen houden

Klik hier Houten nestkasten

Deze gevlamde houten vogel nestkasten springen bijzonder in het oog. Het zwarte dak past goed bij de het zwarte gevlamde hout. De nestkasten zijn van uitstekende kwaliteit en speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij de wensen van verschillende tuinvogels. Daar komt bij dat deze houten nestkasten van een ijzeren invliegplaatje zijn voorzien. hierdoor hebben spechten geen kans de opening te vernielen.

Vogelshuisje|Nestkasten gevlamd hout

Klik hier Houten nestkasten

Vogel nestkasten

Vogelhuisje

Klik hier Houten nestkasten

 

Vogelhuisje|Kippen houden

De nestkast met camera ‘Sedna’ combineert een trendy design met de mogelijkheid om live beelden van het broedproces in uw nestkast te volgen. De infrarood nestkast camera zorgt voor de ultieme reaility-tv! De nestkast heeft een invlieg opening van 32 mm, geschikt voor mezen zoals kool- en pimpelmees, maar de ‘Sedna’ is ook geschikt voor soorten zoals mussen, bonte vliegenvangers en gekraagde roodstaarten. De ingebouwde infrarood nestkast kleuren camera levert dag en nacht zwart-wit beelden dit door gebrek aan licht. Deze kunt u via de meegeleverde kabel (30 mtr) rechtstreeks op uw TV of video bekijken. De camera levert enkel beelden en geen geluid.

Kippenhouden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.