Gaapziekte bij kippen voorkomen

November 28th, 2016 by elisa Leave a reply »

Gaapziekte symptomen bij kippen

Gaapziekte bij pluimvee

De kippen lijken de hele tijd te gapen. Wordt veroorzaakt door wormpjes in de luchtpijp. Gaapziekte wordt veroorzaakt door de gaapworm, een parasitaire worm, die zich in de luchtpijp van gevogelte hecht. Hier nemen ze bloed en lymfevocht op uit de wand van de luchtpijp door hun tanden in de wand te haken. Het kom niet alleen voor bij kippen, maar zou bij vrijwel elke vogelsoort voor kunnen komen. Mensen zijn er minder vatbaar voor, omdat het menselijk lichaam de wormen sneller uit het systeem wegwerkt dan kippen.

Middelen tegen gaapziekte

Gaapziekte | koudijs-wormstop Gaapziekte | wormmidel
Koudijs Wormstop Ontworming
Knoflookolie

Gaapziekte komt meestal voor bij loslopende kippen

Loslopend pluimvee dat vrij kan scharrelen hebben de meeste kans om besmet te raken met gaapwormen. Dit omdat andere vogels die eventueel besmet zijn hun uitwerpselen kunnen doen in het loopgebied van het pluimvee. De worm wordt gaapworm genoemd omdat ze de ademhaling bemoeilijken en de dieren hierdoor lijken te gapen om meer lucht binnen te krijgen.

Gaapziekte | knoflookgranulaat Gaapziekte | wormmiddel knoflook munt
Ontworming
Knoflookgranulaat
Ontworming
Knoflook en munt granulaat

 

Hoe vind de Besmetting van gaapziekte plaats?

De larven van de gaapworm worden opgegeten door kevers, slakken of regenwormen. Wanneer de kippen deze ‘gastheren’ oppikken zal de larve via de maag de luchtpijp inkruipen en zich daar aan de luchtwand hechten. Binnen 3 weken is de larve volwassen en leggen deze eitjes, die door de kippen worden opgehoest, weer doorgeslikt en via de ontlasting naar buiten komen. Daar worden de eitjes weer door bijvoorbeeld regenwormen opgegeten, waarna het proces opnieuw begint.

Middelen tegen gaapworm

wormmiddel wormmiddel
Beopar wormmiddel
10ml
Beopar wormmiddel
100ml

Wat zijn de symptomen van gaapziekte?

Wanneer kippen veel met het hoofd schudden en gapen is er kans dat deze besmet zijn met de gaapworm. Door de worm kunnen kippen zich benauwd voelen, vermageren en zelfs sterven omdat de worm kan zorgen voor problemen met ademhalen. De wormen kunnen namelijk een gedeelte van de luchtpijp verstoppen, waardoor de kippen het benauwd kunnen krijgen en minder willen eten.

 

Gaapziekte | vermex-korrel Gaapziekte | vermex
Verm-X Korrel Vermex vloeistof

Gaapziekte komt meestal voor bij jongere dieren

De infectie komt voornamelijk voor bij wat jongere dieren, oudere kippen hebben vaak al voldoende weerstand opgebouwd en werken de worm sneller uit hun systeem.

 

Gaapziekte | finendo worm Gaapziekte | knoflook
Finendo plus cox en worm Koudijs Garlic Allicin

Voorkomen en behandelen van gaapziekte

Wanneer de weerstand van de kippen verbetert, verdwijnt de worm bij een lichte infectie vanzelf. Het is  erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de kippen in goede conditie zijn, voldoende voeding krijgen en in een schone omgeving leven.

Ontworming met
Knoflookolie van Klaus
Beopar wormmiddel
Verm-X Korrel
Vermex vloeistof
Koudijs Wormstop
Koudijs Garlic Allicin
Finendo plus cox en worm

Klik hier voor medicijnen zoals: Bloedluis, Coccidiose, Snot, Diarree, Ontwormen,Vitamines,Verenpikken,diversen Ongediertebestrijding en Ontsmettingsmiddelen. 

 

Gaapziekte | Kuifhoender met kuikens

Door een vies verblijf kunnen kippen ook ziek worden. Reinig het verblijf van uw dieren regelmatig.

 

koudijs-eucalyptus reiniging-hamilat
Reinigingsmiddel Koudijs Reinigingsmiddel Halamid

 

Waarom Halamid-d?

Halamid-d is een krachtig desinfectiemiddel waarvan is bewezen dat het ziektes tegen gaat. Te gebruiken voor hokken, laarzen en broedmachines.
Het dood ongewenste bacteriën (excl. mycobacteriën en bacteriesporen)Het is een Universeel desinfectiemiddel tegen ongewenste micro-organismen dus Breed inzetbaar.
Halamid-d is een wettelijk toegestaan bestrijdingsmiddel voor bacteriën (excl. mycobacteriën en bacteriesporen), het virus van de ziekte van Aujeszky, het mond en klauwzeervirus alsmede het klassieke en Afrikaanse varkenspestvirus.

Gaapziekte | koudijs-eucalyptus koudijs-eucalyptus
Koudijs eucalyptus
2000ml
Koudijs eucalyptus
500ml

 

Klik hier voor ontsmettingsmiddelen
KLik hier Schoonmaakmiddelen zoals mestkrabers

Geef uw kippen de nodige ondesteuning en voorkom ziektes

Gaapziekte | Omega 0lie| Kippen houden Gaapziekte | Appelazijn| Kippen houden
Natuurlijke
ondersteuning
Natuurlijke
ondersteuning

Wanneer de weerstand van de kippen verbetert, verdwijnt de worm bij een lichte infectie vanzelf. Het is  erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de kippen in goede conditie zijn, voldoende voeding krijgen en in een schone omgeving leven. u kunt ook supplementen geven zoals omega oil en appelazijn van life-gard.

 

 

Alfamix kuiken|kippen houden kippensnack
Kuikenvoer Kippensnacks

Voorkom dat uw dieren ziek worden

Verbeter de weerstand van uw kippen door ze goede voeding te geven. Wanneer de weerstand van de kippen verbetert, verdwijnt de worm bij een lichte infectie vanzelf. Het is  erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de kippen in goede conditie zijn, voldoende voeding krijgen en in een schone omgeving leven. reinig uw dierhokken ook regelmatig.

 

vitamix kip vitamix krielkip
Vitamix kip Vitamix Krielkip
Kwartels

 

 

kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Leave a Reply